به گزارش سینماپرس، نمایش عروسکی «جادوگر درخت انجیر هندی» به نویسندگی و کارگردانی احسان مجیدی روز یکشنبه، یکم اردیبهشت ساعت شش عصر اجراهای خود را در تالار هنر آغاز کرد.
در خلاصه این نمایش که بر اساس داستانی از شل سیلور استاین به نگارش درآمده می خوانیم: جادوگر از لستر میخواهد یک آرزو داشته باشد تا او برایش برآورده کند. لستر هم با زرنگی از هر آرزو برای خواستن سه آرزوی دیگر استفاده میکند. ندا نوری، پریا علی محمدی و ریحانه فلاح در نمایش جادوگر درخت انجیر هندی به ایفای نقش می پردازند.
نمایش جادوگر درخت انجیر هندی تا جمعه، سوم خرداد هر روزه بجز شنبه ها در تالار هنر واقع در میدان هفت تیر، خیابان مفتح جنوبی، خیابان ورزنده به صحنه میرود.
*فراخوان برگزاری اولین سمینار «مطالعات اجرا»
اولین سمینار پژوهشی «مطالعات اجرا» که به همت کانون تئاتر دانشگاهی اداره کل هنرهای نمایشی و با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه هنر (دانشکده سینما و تئاتر) برگزار میشود، پذیرای مقالات علاقهمندان خواهد شد.
کانون تئاتر دانشگاهی بنا دارد مرداد سال جاری سمیناری با مساله چیستی اجرا (Performance) و با عنوان «مطالعات اجرا» برگزار کند. تقویت فعالیتهای فکری، پژوهشی با در نظر گرفتن نیاز جامعه دانشگاهی تئاتر به تبادل ایدههای مرتبط با نظریه تئاتر، در نظر گرفتن مفهوم یا مقوله اجرا و ظهور آن به عنوان یک گرایش در تولیدهای تئاتری روز ایران و به بحث گذاشتن معانی نظری و تاریخی آن از جمله اهداف برگزاری اولین سمینار «مطالعات اجرا» است که به همت کانون تئاتر دانشگاهی اداره کل هنرهای نمایشی و با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه هنر (دانشکده سینما و تئاتر) برگزار خواهد شد.
محوریت این سمینار متوجه آن بخش از هنر نمایش است که انشقاقی از تئاتر دراماتیک، بازنمایانه و متعارف محسوب میشود و خود را با اعتباربخشی به مفهوم اجرا و با تلاش برای دستیابی به معنای محض آن معرفی کرده است.
موضوعات این سمینار شامل دو محور مطالعات بومی و غیربومی است. در مطالعات غیربومی که با عنوان «اجرا در جهان» مشخص شده است بررسی تاریخی و نظری ظهور مقوله اجرا در تئاتر، بررسی بینارشتهای و بینامتنی مقوله اجرا در جامعه، فلسفه، هویت، ملیت، جنسیت، سیاست، اقتصاد و ... و همچنین معرفی نظریه یا تجربههای مهم و موثر در حیطه اجرا مورد توجه قرار میگیرد.
مطالعات بومی نیز که با عنوان «اجرا در ایران» شناخته میشود بر بررسی ظهور و تطور مقوله اجرا در تاریخ تئاتر ایران، بررسی مقوله اجرا در مناسبات غیرتئاتری ایران در جامعه، فلسفه، هویت، ملیت، جنسیت، سیاست، اقتصاد، آموزش، تعلیم، درمان و...، بررسی تطبیقی مقوله اجرا در تئاتر ایران و جهان و همین طور بررسی مقوله اجرا در انواع نمایش ایرانی و گفتمان فرهنگ نمایشی ایران متمرکز است. به دلیل تعامل مطالعات اجرا با حوزههای دیگر در زمینههای عملی و نظری، این سمینار پذیرای پژوهشهای تخصصی در سایر رشتهها با در نظر گرفتن موضوعات سمینار نیز خواهد بود.
چکیدههای دریافتی پس از تائید هیئت علمی سمینار به این رویداد راه مییابند و در قالب سخنرانی توسط پژوهشگر ارائه میشوند. همچنین به شرکتکنندگان در سمینار گواهینامه معتبر پژوهش دانشگاهی اعطا میشود. مقالات مورد تائید هیئت علمی سمینار در کتاب کانون تئاتر دانشگاهی منتشر خواهد شد.
متقاضیان میبایست تا ۲۷ اردیبهشت چکیده خود را به همراه مشخصات فردی، نشانی ایمیل و شماره تلفن در دو فرمت pdf و Word به نشانی ایمیل universitycenter@theater.ir ارسال کنند. اعلام نتایج چکیدههای پذیرفته شده نیز اول خرداد صورت میگیرد. زمان و مکان برگزاری سمینار ۵، ۶ و ۷ مرداد سال جاری در سالن مشاهیر مجموعه تئاتر شهر خواهد بود.
*اولین ماشین خیمه شببازی ایران به راه افتاد
خانه موزه خیمه شب بازی ایران با همکاری سازمان منطقه آزاد چابهار برای کودکان این منطقه ۳۰۰ اجرا برگزار میکند که این اجراها تا پایان سال و دورههای مختلف برگزار میشوند.
خانه موزه خیمه شب بازی ایران اسفند ۹۷ در تهران افتتاح شد و مدیریت آن به عهده سیاوش ستاری و ستاره اسکندری است.
*دومین نشست رسانهای جشنواره تئاتر دانشگاهی برگزار میشود
دومین نشست رسانهای بیست و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران ساعت ۱۰:۳۰ صبح چهارشنبه، چهارم اردیبهشت در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار میشود.
در این نشست امین مختاری دبیر بیست و دومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت های ستاد برگزاری جشنواره طی هفتههای گذشته به تشریح جزییات این رویداد میپردازند.
بیست و دومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران به دبیری امین مختاری پنجم تا چهاردهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ به همت اداره کل فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بخش های مختلف الف: مناطق «تئاتر صحنه» و ب: سراسری و بینالمللی «تئاتر صحنه»، «تجربههای اجرا»، «نمایشنامه نویسی (جایزه استاد اکبررادی)، «پژوهش (جایزه دکتر فرهاد ناظر زاده کرمانی)»، «ترجمه نمایشنامه»، «عکس، پوستر و تیزر»، «غیر رقابتی»، «کارگاهها و درس گفتارها»، «مدرسان»، «جشنواره جشنواره ها» و «پایان نامه های برگزیده» ویژه دانشجویان و فارغ التحصیلان برگزار می شود.
ارسال نظر